Inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Mediului Murighiol – Sf. Gheorghe au găsit, în cadrul unui control, 300 de carmace, unelte folosite pentru capturarea sturionilor, montate în apă în Meleaua Sf. Gheorghe, care face parte din Rezervația Delta Dunării.
Potrivit unui anunț al Ministerului Mediului, uneltele au fost găsite de inspectori în cadrul unui control de prevenire și combatere a braconajului piscicol.
Ministerul Mediului precizează că toate speciile de sturioni, morunul, păstruga, nisetrul, cega, şipul şi viza sunt protejate de Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de floră și faună pe cale de dispariție (CITES).
„Având în vedere declinul populațiilor de sturioni, România a introdus în anul 2006 prin Ordinul nr. 330/2006 emis în comun de Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor o interdicție referitoare la pescuitul și comercializarea sturionilor sălbatici pe o perioadă de 10 ani. În aprilie 2016 a fost emis Ordinul Nr. 545/715/2016 prin care a fost prelungită cu încă 5 ani interdicția pentru capturarea tuturor speciilor de sturioni din habitatele piscicole naturale din România”, a transmis Ministerul.
Administrația Biosferei Delta Dunării a informat că nu se cunoaște proprietarul uneltelor de pescuit găsite și că acestea au fost ridicate în vederea confiscării.